๐——๐—ผ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฝ๐—ฎฬŠ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ฒ ๐—ณรธ๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐—ด๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—น ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—น๐˜ โ€ฆ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ต๐—ฎ๐—บ ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜ƒ.๐ŸŽ
๐——๐—ผ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฝ๐—ฎฬŠ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ฒ ๐—ณรธ๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐—ด๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—น ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—น๐˜ โ€ฆ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ต๐—ฎ๐—บ ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜ƒ.๐ŸŽ
๐——๐—ผ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฝ๐—ฎฬŠ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ฒ ๐—ณรธ๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐—ด๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—น ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—น๐˜ โ€ฆ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ต๐—ฎ๐—บ ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜ƒ.๐ŸŽ

๐——๐—ผ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฝ๐—ฎฬŠ ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ฒ ๐—ณรธ๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐—ด๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—น ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—น๐˜ โ€ฆ ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ต๐—ฎ๐—บ ๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜ƒ.๐ŸŽ

02, Feb 2024

En god kunde har givet sig selv en noget utraditionel fรธdselsdagsgave. Han holder fรธdselsdagsfest og arrangerer under festen en vinsmagning for alle gรฆsterne. For sjette รฅr i trรฆk bad han vores ๐——๐—ฟ๐˜‚๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ฎ๐˜€๐˜ Sune Angel om at stรฅ for smagningen.ย 

Hvert รฅr er der et nyt tema med udgangspunkt i vores begge tos store kรฆrlighed til vin. Fra ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ ๐—บ๐—ผ๐—ฑ ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ (terroir-smagning), over Store Vine fra Smรฅ Vinhuse til Druesmagning (samme drue fra forskellige lande og producenter).

I รฅr ville kunden, at smagningen skulle vรฆre โ€œendnu bedre og endnu stรธrre end de andre รฅr. Vi laver to smagninger, รฉn til frokost og รฉn til aftenโ€.

โ€ฆ ๐—ผ๐—ด ๐—ต๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฑ ๐—ฑ๐˜‚ รธ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ, ๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—น ๐—ฑ๐˜‚ ๐—ณ๐—ฎฬŠ!

Frokostsmagningen Mark mod Mark:

Udelukkende hvidvine.

Sammen gik vi pรฅ opdagelse i to ๐—ฅ๐—ถ๐—ฒ๐˜€๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—–๐—ฟ๐˜‚ ๐—ฃ๐—ณ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐—ด๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด fra Paul Ginglinger, som endda er fra SAMME mark, men fra to smรฅ parceller (Lieu dit) med forskelligt terroir, og de smager forskelligt.

Vi bevรฆgede os igennem 1โ€™er Cru ๐—–๐—ต๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฎ๐—ด๐—ป๐—ฒ-๐— ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐˜ fra Renรฉ Lequin-Colin og skรธnne Pouilly-Fumรฉ fra altid prรฆcise Masson-Blondelet.

Aftensmagningen ๐—ก๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ druen:

Nebbiolo er en fantastisk drue, der har mange lag, ๐—ป๐˜‚๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ผ๐—ด ๐—ฑ๐˜†๐—ฏ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ โ€“ en drue, som er gaven, der bliver ved med at give. Nebbiolo รฅbner konstant for nye, gemte, nรฆrmest ๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—น๐—ฎ๐—ด af smagsoplevelser.

Alle Nebbiolo-vinene kom fra Icardi: Der var Nebbiolo Langhe, Barbarescoโ€™er i flere afskygninger og ๐—•๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ i flere รฅrgange. Vi kredsede om Nebbioloโ€™ens karakteristika og kรฆmpe aroma-spektrum.

Pรฅ ๐˜€๐—บ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐—ฟ๐—ฒ๐—ท๐˜€๐—ฒ๐—ป mรธdte vi forskellige bรฆr. Helt fine og forsigtige lyse dufte af hindbรฆr og fornemmelser af ribs og blรฅbรฆr.ย 

Nรฆsen blev sรฅ fyldt af confiterede kirsebรฆr. Florale noter af rose, viol og mรฆlkechokolade (dem fra pรฅlรฆgschokoladen pรฅ morgenbordet) kom til - sammen med tรธrrede kirsebรฆr, skovbund, muld, fernis, lak, pibetobak, fidibus, cedertrรฆ, mint og ikke mindst gazebind eller Falck-kasse!ย 

ย 

Hver gang vinene havde stรฅet 5 minutter i glasset, viste der sig nye sider. Isรฆr gazebind var en hyppig gรฆst. De af gรฆsterne, der var gamle nok til at huske lugten af Falckkassen fra lange ture sydpรฅ i 70โ€™erne og 80โ€™erne, stemte hurtigt i med โ€˜๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฎโ€™!

Fantastisk hvad Nebbioloen kan, og hvad dufte kan vรฆkke af minder fra en svunden tid.

Nรฆrmest naturligvis havde vi et lille undertema i smagningen: ๐—–๐—ต๐—ฎ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ด๐—ป๐—ฒ๐Ÿฅ‚ (enhver god vinsmagning starter med Champagne).ย 

Vi gik sammen ind i stigende intensitet i tre af Fernand Lemaires skรธnne vine fra Hรฉlรจne Lemaires kyndige og prรฆcise hรฅnd๐Ÿพ.ย 

Fรธrst den fine og elegante ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿญ๐Ÿฐ ๐—•๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฐ, hvor hvide blomster og forsigtig vanilje maler med blรธde og venlige strรธg. Vi fortsatte gรฅturen til ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿญ๐Ÿณ ๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฅ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฒ, der hilste os med krop, potens og vildskab fra Pinot Noir. Slutteligt kom vi til ๐—ฉ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ด๐—ฒ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿญ๐Ÿฎ, hvor surdej, stรธdte รฆbler, hassel-og valnรธdder fylder sammen med den befriende friskhed og lรฆskende syre.

Afslutningsreplikken fra kunden var: Du kan godt begynde at forberede dig til nรฆste รฅr, der skal det vรฆre endnu bedre โ€“ og datoen er allerede lagt i kalenderen.

๐—ง๐—ฎ๐—ธ ๐—ณ๐—ผ๐—ฟ ๐˜๐—ถ๐—น๐—น๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป! ๐Ÿ™๐Ÿผ

Cappa Vin

- Kรฆrlighed til drue ๐Ÿ‡, jord ๐ŸŒŽ og natur ๐ŸŒฑ

ย