En god kunde har givet sig selv en noget utraditionel fรธdselsdagsgave. Han holder fรธdselsdagsfest og arrangerer under festen en vinsmagning for alle gรฆsterne. For sjette รฅr i trรฆk bad han vores ๐๐ฟ๐๐ฒ๐ฒ๐ป๐๐๐๐ถ๐ฎ๐๐ Sune Angel om at stรฅ for smagningen.ย
Hvert รฅr er der et nyt tema med udgangspunkt i vores begge tos store kรฆrlighed til vin. Fra ๐ ๐ฎ๐ฟ๐ธ ๐บ๐ผ๐ฑ ๐ ๐ฎ๐ฟ๐ธ (terroir-smagning), over Store Vine fra Smรฅ Vinhuse til Druesmagning (samme drue fra forskellige lande og producenter).
I รฅr ville kunden, at smagningen skulle vรฆre โendnu bedre og endnu stรธrre end de andre รฅr. Vi laver to smagninger, รฉn til frokost og รฉn til aftenโ.
โฆ ๐ผ๐ด ๐ต๐๐ฎ๐ฑ ๐ฑ๐ รธ๐ป๐๐ธ๐ฒ๐ฟ, ๐๐ธ๐ฎ๐น ๐ฑ๐ ๐ณ๐ฎฬ!
Frokostsmagningen Mark mod Mark:
Udelukkende hvidvine.
Sammen gik vi pรฅ opdagelse i to ๐ฅ๐ถ๐ฒ๐๐น๐ถ๐ป๐ด ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐ฑ ๐๐ฟ๐ ๐ฃ๐ณ๐ฒ๐ฟ๐๐ถ๐ด๐ฏ๐ฒ๐ฟ๐ด fra Paul Ginglinger, som endda er fra SAMME mark, men fra to smรฅ parceller (Lieu dit) med forskelligt terroir, og de smager forskelligt.
Vi bevรฆgede os igennem 1โer Cru ๐๐ต๐ฎ๐๐๐ฎ๐ด๐ป๐ฒ-๐ ๐ผ๐ป๐๐ฟ๐ฎ๐ฐ๐ต๐ฒ๐ fra Renรฉ Lequin-Colin og skรธnne Pouilly-Fumรฉ fra altid prรฆcise Masson-Blondelet.
Aftensmagningen ๐ก๐ฒ๐ฏ๐ฏ๐ถ๐ผ๐น๐ผ druen:
Nebbiolo er en fantastisk drue, der har mange lag, ๐ป๐๐ฎ๐ป๐ฐ๐ฒ๐ฟ ๐ผ๐ด ๐ฑ๐๐ฏ๐ฑ๐ฒ๐ฟ โ en drue, som er gaven, der bliver ved med at give. Nebbiolo รฅbner konstant for nye, gemte, nรฆrmest ๐ต๐ฒ๐บ๐บ๐ฒ๐น๐ถ๐ด๐ฒ ๐น๐ฎ๐ด af smagsoplevelser.
Alle Nebbiolo-vinene kom fra Icardi: Der var Nebbiolo Langhe, Barbarescoโer i flere afskygninger og ๐๐ฎ๐ฟ๐ผ๐น๐ผ๐ฒ๐ฟ i flere รฅrgange. Vi kredsede om Nebbioloโens karakteristika og kรฆmpe aroma-spektrum.
Pรฅ ๐๐บ๐ฎ๐ด๐๐ฟ๐ฒ๐ท๐๐ฒ๐ป mรธdte vi forskellige bรฆr. Helt fine og forsigtige lyse dufte af hindbรฆr og fornemmelser af ribs og blรฅbรฆr.ย
Nรฆsen blev sรฅ fyldt af confiterede kirsebรฆr. Florale noter af rose, viol og mรฆlkechokolade (dem fra pรฅlรฆgschokoladen pรฅ morgenbordet) kom til - sammen med tรธrrede kirsebรฆr, skovbund, muld, fernis, lak, pibetobak, fidibus, cedertrรฆ, mint og ikke mindst gazebind eller Falck-kasse!ย
ย
Hver gang vinene havde stรฅet 5 minutter i glasset, viste der sig nye sider. Isรฆr gazebind var en hyppig gรฆst. De af gรฆsterne, der var gamle nok til at huske lugten af Falckkassen fra lange ture sydpรฅ i 70โerne og 80โerne, stemte hurtigt i med โ๐ท๐ฎ๐ฎ๐ฎ๐ฎโ!
Fantastisk hvad Nebbioloen kan, og hvad dufte kan vรฆkke af minder fra en svunden tid.
Nรฆrmest naturligvis havde vi et lille undertema i smagningen: ๐๐ต๐ฎ๐บ๐ฝ๐ฎ๐ด๐ป๐ฒ๐ฅ (enhver god vinsmagning starter med Champagne).ย
Vi gik sammen ind i stigende intensitet i tre af Fernand Lemaires skรธnne vine fra Hรฉlรจne Lemaires kyndige og prรฆcise hรฅnd๐พ.ย
Fรธrst den fine og elegante ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ฐ ๐๐น๐ฎ๐ป๐ฐ๐ ๐ฑ๐ฒ ๐๐น๐ฎ๐ป๐ฐ, hvor hvide blomster og forsigtig vanilje maler med blรธde og venlige strรธg. Vi fortsatte gรฅturen til ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ณ ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐ฑ๐ฒ ๐ฅ๐ฒ๐๐ฒ๐ฟ๐๐ฒ, der hilste os med krop, potens og vildskab fra Pinot Noir. Slutteligt kom vi til ๐ฉ๐ถ๐ป๐๐ฎ๐ด๐ฒ ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ฎ, hvor surdej, stรธdte รฆbler, hassel-og valnรธdder fylder sammen med den befriende friskhed og lรฆskende syre.
Afslutningsreplikken fra kunden var: Du kan godt begynde at forberede dig til nรฆste รฅr, der skal det vรฆre endnu bedre โ og datoen er allerede lagt i kalenderen.
๐ง๐ฎ๐ธ ๐ณ๐ผ๐ฟ ๐๐ถ๐น๐น๐ถ๐ฑ๐ฒ๐ป! ๐๐ผ
Cappa Vin
- Kรฆrlighed til drue ๐, jord ๐ og natur ๐ฑ
ย