Vi skal ned i Alsaces vugge til den ๐ถ๐ฑ๐๐น๐น๐ถ๐๐ธ๐ฒ og ๐ฏ๐ถ๐น๐น๐ฒ๐ฑ๐๐ธรธ๐ป๐ป๐ฒ lille by ๐๐ด๐๐ถ๐๐ต๐ฒ๐ถ๐บ, lige pรฅ kanten af bjergkรฆden Vogeserne. Lige der ved den gamle skole, hvor vejen slรฅr ud ad byen og begynder sin umiddelbare ๐ผ๐ฝ๐๐๐ถ๐ด๐ป๐ถ๐ป๐ด ๐ฎ๐ณ ๐ฏ๐ท๐ฒ๐ฟ๐ด๐ฒ๐, lige der ligger den 413 รฅr gamle vinproducent Paul Ginglinger.ย
(Bรฆr over med mig for alle mine mellemregninger๐)
Da ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐ฑ ๐๐ฟ๐ blev indfรธrt i 1970โerne, skulle der trรฆkkes nogle streger for, hvilke marker og parceller som var af den ypperste kvalitet og havde det ๐ฏ๐ฒ๐ฑ๐๐๐ฒ ๐๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ผ๐ถ๐ฟ for at kunne iklรฆde sig stemplet Grand Cru og dermed opnรฅ en hรธjere pris.
ย
Her havde nogle af de store og indflydelsesrige producenter styrken, viljen og evnen til at fรฅ โstregerneโ trukket og strukket mere, end hvad kan retfรฆrdiggรธres i ๐๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ผ๐ถ๐ฟ๐ฒ๐๐ ๐ธ๐๐ฎ๐น๐ถ๐๐ฒ๐ - i forhold til Michel Ginglingers holdning til ๐ธ๐๐ฎ๐น๐ถ๐๐ฒ๐.
ย
I dag har Paul Ginglinger flere besiddelser pรฅ ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐ฑ ๐๐ฟ๐-๐บ๐ฎ๐ฟ๐ธ๐ฒ๐ป ๐๐ถ๐ฐ๐ต๐ฏ๐ฒ๐ฟ๐ด (ege-bjerget). Nogle ligger pรฅ den del af marken, som efter Ginglingers (og min) mening frembringer fabelagtige og fortryllende Grand Cru-vine.
Andre ligger pรฅ den anden del af marken, som stadig kan lave skรธnne vine, men ikke har det, der skal til for at lave en Grand Cru-vin efter Michels ๐ป๐ถ๐ฑ๐ธรฆ๐ฟ๐ฒ ๐บ๐ฎฬ๐น๐ฒ๐๐๐ผ๐ธ.ย โ๏ธ
Derfor bruger Michel druerne fra denne del af Grand Cru-marken i sin almindelige ๐ฃ๐ถ๐ป๐ผ๐ ๐๐ฟ๐ถ๐ ๐ฃ๐ฟ๐ฒ๐น๐ฎ๐๐ - og laver altsรฅ ikke Grand Cru pรฅ dem, selvom han gerne mรฅ, og selvom Grand Cru-vin kan sรฆlges for en betydeligt hรธjere pris.
Sรฅ hvad er svaret pรฅ spรธrgsmรฅlet โEr han samvittighedsfuld eller snobโ?
Jeg synes, Michel er en ๐๐ฎ๐บ๐๐ถ๐๐๐ถ๐ด๐ต๐ฒ๐ฑ๐๐ณ๐๐น๐ฑ ๐ตรฆ๐ฑ๐ฒ๐ฟ๐๐บ๐ฎ๐ป๐ฑ med et stort hjerte pรฅ rette sted, og som har en grundig nidkรฆrhed, der flugter med Cappa Vins vรฆrdier.
Vil du lรฆse mere om Paul Ginglinger, klik HER
ย
๐๐ ๐ฬ๐ก ๐๐ค๐ง ๐๐๐๐๐๐ก ๐ฅ
ย
Cappa Vin
-Kรฆrlighed til drue๐ , jord๐ og natur๐ฑ