𝗛𝗮𝗿 𝗱𝘂 𝘀𝗺𝗮𝗴𝘁 𝗷𝗼𝗿𝗱 ❓

𝗛𝗮𝗿 𝗱𝘂 𝘀𝗺𝗮𝗴𝘁 𝗷𝗼𝗿𝗱 ❓

07, Sep 2023
Det smager fantastisk! 👏🏼

- I hvert fald hvis jorden, som vinstokkene står i, ligger på 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝘂 marken 𝗣𝗳𝗲𝗿𝘀𝗶𝗴𝗯𝗲𝗿𝗴, på skråningen bag Eguisheim op mod den ældgamle bjergkæden Vogeserne, og er i hænderne på Michel Ginglinger!

I hver sin ende af Grand Cru marken Pfersigberg har Paul Ginglinger to små Lieu dit (plots).🤏🏼 Den ene hedder Hertacker og den anden Ortel. Selvom stokkene vokser på samme afgrænsede mark, er terroiret forskelligt, og det kan smages – tydeligt!

Ginglinger kunne sagtens blande druerne fra disse to plots og stadig lave en Grand Cru vin. Men han laver to - af 𝗸æ𝗿𝗹𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱 og 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗸𝘁 for sin 𝗷𝗼𝗿𝗱 og 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗼𝗶𝗿, og det faktum, at terroiret i hver ende af denne mark giver et forskelligt udtryk og aftryk på smagen i vinen. Man kan sige, at Michel Ginglingers nidkærhed, sans for præcision og renhed tvinger ham til at lave to vine!

𝗛𝘃𝗮𝗱 𝗲𝗿 𝘀𝗮̊ 𝗳𝗼𝗿𝘀𝗸𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻?🤷🏼
Ortel ligger lavere på marken, har flere småsten, kalk og er lidt varmere. Vinen bevæger sig inden for universet af gule, modne frugter: fersken, abrikos og umoden ananas. Den har mere ’fedmefuld’ krop og fylde og samtidig en høj, sprød og ren syre, der giver vinen den flotte balance.

𝗛𝗲𝗿𝘁𝗮𝗰𝗸𝗲𝗿 (betyder hård jord) har fast og hård lerjord, den ligger højere oppe på marken, tættere oppe mod 𝗩𝗼𝗴𝗲𝘀𝗲𝗿𝗻𝗲, hvor den kølige luft trækker ned fra. Vinen bliver mere elegant, sart, stålsat og frugten lidt mere tilbagelænet til at starte med. Vinen er slankere, mere forfinet og feminin, og citrus-noterne er udtalte og bevæger sig mere over mod lime-citrus og limeskal, hvor 𝗢𝗿𝘁𝗲𝗹𝘀 syre er mere fokuseret mod citron🍋 - forskellen er tydelig.

𝗡𝗶𝗱𝗸æ𝗿𝗵𝗲𝗱, god smag, utrættelig søgen mod 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗸𝘁𝗶𝗼𝗻 📏 og kvalitet kommer med en pris. Prisen er meget mere besvær og kræver mere arbejde, og der laves kun 2000 flasker hver om året. Men resultatet er flot og hele arbejdet værd!
Vil du gå på opdagelse i engagement og terroir, så skænk et godt, stort glas af hver af de to vine ved siden af hinanden og brug en time på at lede, søge, nørde og glædes.

Skænk ved køleskabstemperatur, følg udviklingen over en time eller to og bemærk ændringerne i takt med, at vinen luftes og stiger i temperatur, vinene holder balancen, også når de bliver 14-16 grader varme.

𝗥𝗶𝗲𝘀𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝘂 𝗣𝗳𝗲𝗿𝘀𝗶𝗴𝗯𝗲𝗿𝗴, 𝗢𝗥𝗧𝗘𝗟
https://cappa.dk/.../riesling-grand-cru-pfersigberg-ortel...
𝗥𝗶𝗲𝘀𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝘂 𝗣𝗳𝗲𝗿𝘀𝗶𝗴𝗯𝗲𝗿𝗴 𝗛𝗘𝗥𝗧𝗔𝗖𝗞𝗘𝗥
https://cappa.dk/.../riesling-grand-cru-pfersigberg...
Skål og god fornøjelse.

Cappa Vin
- Kærlighed til drue🍇, jord 🌍og natur 🌱