Kunder og ansatte hosย Hilmar & Hรธgsbergย gik pรฅ pรฅskeferie med en rejse ud i smags- og duftuniverset, hvor vi sammen gik pรฅ oplevelse i forskellen i duft og smag, alt efter hvilken lille plot vinstokkene har sine rรธdder i.
Sรฆtvis parrede vi vinene to og to, hvor vinene objektivt var ens (samme drue, samme mand, samme รฅrgang, samme fadprรฆg, samme vinification), eneste forskel var de fรฅ hundrede meter mellemย voksestedet โ og det kan duftes og smages.
En del af Cappa Vins mission er at give den kyndige og ukyndige den glรฆdelige aha-oplevelseย at kunne smage forskel pรฅ vin med sjรฆl, som vi definerer det, og vin uden
Vi smagte blandt andet forskellen pรฅ:
๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฌ ๐๐ต๐ฎ๐๐๐ฎ๐ด๐ป๐ฒ-๐ ๐ผ๐ป๐๐ฟ๐ฎ๐ฐ๐ต๐ฒ๐ ๐ญโ๐ฒ๐ฟ ๐๐ฟ๐ ๐๐ฒ๐ ๐ฉ๐ฒ๐ฟ๐ด๐ฒ๐ฟ๐,ย Renรฉ Lequin-Colin, ๐๐ผ๐๐ฟ๐ด๐ผ๐ด๐ป๐ฒ
๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฌ ๐๐ต๐ฎ๐๐๐ฎ๐ด๐ป๐ฒ-๐ ๐ผ๐ป๐๐ฟ๐ฎ๐ฐ๐ต๐ฒ๐ ๐ญโ๐ฒ๐ฟ ๐๐ฟ๐ ๐ ๐ผ๐ฟ๐ด๐ฒ๐ผ๐, ๐ฅ๐ฒ๐ป๐ฒฬ ๐๐ฒ๐พ๐๐ถ๐ป-๐๐ผ๐น๐ถ๐ป ๐๐ผ๐๐ฟ๐ด๐ผ๐ด๐ป๐ฒ
๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฌ ๐ฆ๐ฎ๐ป๐๐ฒ๐ป๐ฎ๐ ๐ญโ๐ฒ๐ฟ ๐๐ฟ๐ ๐๐ฒ๐ ๐ฃ๐ฎ๐๐๐ฒ-๐ง๐ฒ๐บ๐ฝ๐, ๐ฅ๐ฒ๐ป๐ฒฬ ๐๐ฒ๐พ๐๐ถ๐ป-๐๐ผ๐น๐ถ๐ป ๐๐ผ๐๐ฟ๐ด๐ผ๐ด๐ป๐ฒ
๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฌ ๐ฆ๐ฎ๐ป๐๐ฒ๐ป๐ฎ๐ ๐ญโ๐ฒ๐ฟ ๐๐ฟ๐ ๐๐ฎ ๐๐ผ๐บ๐บ๐ฒ, ๐ฅ๐ฒ๐ป๐ฒฬ ๐๐ฒ๐พ๐๐ถ๐ป-๐๐ผ๐น๐ถ๐ป ๐๐ผ๐๐ฟ๐ด๐ผ๐ด๐ป๐ฒ
๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ฑ ๐๐ฎ๐ฟ๐ผ๐น๐ผ ๐ฃ๐ฎ๐ฟ๐ฒ๐ท,ย Icardi, ๐ฃ๐ถ๐ฒ๐บ๐ผ๐ป๐๐ฒ, ๐๐๐ฎ๐น๐ถ๐ฒ๐ป
๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ฑ ๐๐ฎ๐ฟ๐ผ๐น๐ผ ๐ฆ๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ฎ, Icardi, ๐ฃ๐ถ๐ฒ๐บ๐ผ๐ป๐๐ฒ, ๐๐๐ฎ๐น๐ถ๐ฒ๐ปย
Forskellen pรฅ ๐ฉ๐ฒ๐ฟ๐ด๐ฒ๐ฟ๐ og ๐ ๐ผ๐ฟ๐ด๐ฒ๐ผ๐ er, at Vergers er mere umiddelbar, giver sine parfumer og krop hurtigere fra sig her og nu, den giver sig hen til dig med det samme, viser sine attributter og siger โher kommer jeg, er jeg ikke lรฆkker?!โ.
Morgeot er mere genert, tilbageholdt, stringent, tilknappet, rank og pirrende hemmelighedsfuld. Men med tid i glasset mister Morgeot sin generthed og stikker langsomt sit hoved og krop op ad glasset. Langsomt men sikkert viser den mere af sig selv og sin hemmelighedsfulde krop, som om den fรฅr mere selvtillid, og det, der sรฅ ud til at vรฆre mere overfladisk og endimensionelt, viser sig at have mere dybde og nerve end det den, der viser det hele frem med det samme
Mange siger, at de ikke har forstand pรฅ vin. Mange siger, at de ikke kan dufte og smage forskel. Men med hjรฆlp, indfรธring og guidance kan alle! Og alle deltagerne hos Hilmar og Hรธgsberg kunne bรฅde dufte og smage forskel pรฅ to tilsyneladende ens vine, hvor blot terroiret var til forskel.
Skal du, dine kunder eller ansatte ogsรฅ gรฅ pรฅ opdagelse i forskellen pรฅ 300 meter i dyrkningsafstand, sรฅ lรฆs mere om Marksmagning her:ย https://cappa.dk/blogs/events/vinsmagning-ved-dig
Cappa Vin
- Kรฆrlighed til drue , jord og natur