Sidste รฅr pรฅ Vinitaly havde den gode Claudio Icardi medbragt en ๐๐ฎ๐ฟ๐ฏ๐ฎ๐ฟ๐ฒ๐๐ฐ๐ผ ๐ ๐ผ๐ป๐๐๐ฏ๐ฒ๐ฟ๐ รฅrgang 2000 (fra Magnum flaske naturligvis). Vinen blev hรฆldt pรฅ karaffel๐บog serveret herfra.
Der findes nok ikke en drue som ๐ก๐ฒ๐ฏ๐ฏ๐ถ๐ผ๐น๐ผ ๐, der kan give flere lag og nuancer fra sig (og her skynder jeg mig lige at smide ๐ฃ๐ถ๐ป๐ผ๐ ๐ก๐ผ๐ถ๐ฟ med i puljen, for ikke at fรฅ hele Pinot Noir-folket pรฅ nakken, sรฅ som Jesper Kristoffersen ๐).
๐๐ฎ๐ฟ๐ฏ๐ฎ๐ฟ๐ฒ๐๐ฐ๐ผ ๐ ๐ผ๐ป๐๐๐ฏ๐ฒ๐ฟ๐ var en eksplosion๐ af sanseindtryk. Den udtalte brune farve var det fรธrste indtryk, der ramte: Brun, lys teglstensbrun, rustbrun, ja nรฆsten orange som en tรธr, stรธvet Toscansk markvej efter en hel sommer uden regn. En af dem, der stรธver uendeligt, tager udsynet og gรธr bilen rรธd efter kun 7,2 meter.
Den meget brune farve indikerer en vin med alder og havde det vรฆret alle andre druer end Nebbiolo, havde den nok ogsรฅ indikeret en vin tรฆt pรฅ sin ende. Men ikke Nebbiolo๐. Den antager de brune nuancer allerede som ganske ung og holder herefter en ๐บ๐ฒ๐ป๐ป๐ฒ๐๐ธ๐ฒ๐ฎ๐น๐ฑ๐ฒ๐ฟ.
I nรฆsen var den en hel malerpalette af duft, nuancer, strejf, toner, noter som intet andet. Der var en blรธd tรธrhed, et strejf af syre, der rรธbede, at vinen stadig var absolut i live - alive and kicking.โจSรฅ kom de ellers en efter en: ๐๐ถ๐ผ๐น, ๐๐ธ๐ผ๐๐ฏ๐๐ป๐ฑ, ๐ฐ๐ฒ๐ฑ๐ฒ๐ฟ๐๐ฟรฆ, ๐ฏ๐ฎ๐น๐๐ฎ๐บ๐ถ๐๐ธ๐ฒ ๐ป๐ผ๐๐ฒ๐ฟ, ๐รธ๐ฟ๐ฟ๐ฒ๐ฑ๐ฒ ๐๐ฟ๐๐ฒ๐ฟ, ๐๐ฎ๐ฟ๐บ๐ฒ๐ฝ๐ฎฬ๐๐ถ๐ฟ๐ธ๐ฒ๐ฑ๐ฒ ๐ธ๐ถ๐ฟ๐๐ฒ๐ฏรฆ๐ฟ, ๐น๐ฎ๐ธ, ๐ณ๐ฒ๐ฟ๐ป๐ถ๐, og hov hvad var det, kan det passe? Ja sgu da - mรฆlkechokolade!๐ซ (Ligesom den lyse pรฅ morgenbordet) Smilet og glรฆden bredte sig. Alle noterne var forfinede, delikate, forsigtige men umiskendelige.
Dagen efter pรฅ messen var der stadig lidt tilbage i karaflen, og efter 36 timer pรฅ karaffel holdt den stadig,๐ช og jeg havde fornรธjelsen af at sidde og opleve vinen sammen med Ivan Icardi. Vi sad nรฆsten uden ord overfor hinanden, men med en fรฆlles forstรฅelse. Pludselig siger Ivan: โ๐๐ฎ๐๐ฒ ๐๐ผ๐ ๐ป๐ผ๐๐ถ๐ฐ๐ฒ๐ฑ ๐๐ต๐ฒ ๐บ๐ถ๐ป๐?โ
Ohhhh my โฆ han havde ret! Lige der i baggrunden af den rรธde juice, lige der lรฅ der frisk diskret mynte ๐๐๐
Jeg serverede samme vin til min 50 รฅrs fรธdselsdag (fra 3 liters selvklart!), og selvom den โkunโ var fra รฅrgang 2011, sรฅ havde den alle ovenstรฅende dybder, finesser og karakteristika - minus mynte. Sรฅ du behรธver ikke vente 24 รฅr.
Vinen blev serveret blindt fra karaffel. Sรธren Jakobsen nailede den, for med klar ryst sagde han: โ๐๐ฎ๐ฟ๐ฏ๐ฎ๐ฟ๐ฒ๐๐ฐ๐ผ ๐ณ๐ฟ๐ฎ ๐ฏ ๐น๐ถ๐๐ฒ๐ฟ ๐ณ๐น๐ฎ๐๐ธ๐ฒ๐ฟโ ๐ฒ๐ฒโจDet er fรธrste gang, jeg nogensinde har oplevet nogen ramme formatet pรฅ flasken ๐ฒ Det aftvinger naturligvis respekt๐ฅ ๐๐ Vi andre mรฅ bare lytte, lรฆre og bukke i respekt! Han har fortjent pokalen๐
Det skรธnne ved Icardis Nebbiolo vine, bรฅde Barolo og Barbaresco, er, at de er lavet i en stil, hvor de er tilgรฆngelige allerede efter 4-6 รฅr og alligevel kan holde ๐ท
Lige nu har vi den skรธnne รฅrgang 2020 af Montubert og 2019 Barolo Parej.ย
Cappa Vin
- Kรฆrlighed til drue๐, jord๐og natur๐ฑ

๐๐ฎ๐ธ, ๐ฟ๐๐๐, ๐ฏ๐ฟ๐๐ป๐ฒ ๐๐ฒ๐ด๐น ๐ผ๐ด ๐บ๐๐ป๐๐ฒ๐ท
06, Mar 2025