Vin 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗴𝗲𝗿 mit liv, 𝗺𝗶𝗻𝗲 𝘀𝗺𝗮𝗴𝘀𝗹ø𝗴 og giver mig oplevelser og nydelse, og når det er lavet rigtigt, så giver det mig store oplevelser. Men der er en downside, og downsiden er, at der er alkohol i, og alkoholen er også en del af smagen - i hvert fald processen, der skaber alkoholen.🍷
Jeg er blevet så gammel, at jeg ikke kan drikke vin med alkohol i hver dag. 𝗧𝗼 𝗯𝗲 𝗼𝗿 𝗻𝗼𝘁 𝘁𝗼 𝗯𝗲 𝗮𝗹𝗰𝗼𝗵𝗼𝗹 𝗳𝗿𝗲𝗲?
Nok mest to be, men når nu alkoholen har en downside, Then what to to? 🤷🏼
Et alternativ kan være alkoholfri vin. Det har jeg det lidt svært med, fordi det 𝗶𝗸𝗸𝗲 𝘀𝗺𝗮𝗴𝗲𝗿 ret godt. Det er der flere grunde til. En grund er, at kvaliteten af det brugte druemateriale i alkoholfri vin oftest ikke er særlig høj. Så selv hvis der havde været lavet en almindelig vin med alkohol i af disse druer, så havde resultatet 𝗻æ𝗽𝗽𝗲 været godt. Man går altså på kompromis fra starten.🙁
Når man laver 𝗮𝗹𝗸𝗼𝗵𝗼𝗹𝗳𝗿𝗶 𝘃𝗶𝗻, laves først en almindelig vin med alkohol i. Derefter putter man den stakkels vin igennem en syntetisk proces, der ikke gør noget godt for slutproduktet. Man bearbejder og manipulerer vinen for at fjerne alkoholen 𝗸𝘂𝗻𝘀𝘁𝗶𝗴𝘁 ved trække alkoholen ud af produktet.
Der er en stribe metoder, heriblandt omvendt osmose, nanofiltrering, frysning, vakuumdestillation, fordampning og elektrodialyse. Alle sammen processer, der heller 𝗶𝗸𝗸𝗲 𝗳𝗿𝗲𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗸𝘃𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘁𝗲𝗻 af slutresultatet og dermed smagen.
For at undgå alkohol ser jeg derimod et helt andet sted hen, nemlig 𝘂𝗴æ𝗿𝗲𝘁 𝗱𝗿𝘂𝗲𝘀𝗮𝗳𝘁 fra Weingut Forster i Nahe i Tyskland. Det er ikke vin, for druemosten har aldrig været igennem den alkoholiske gæring, så det er ikke en direkte erstatning for vin, men en anden måde at 𝗻𝘆𝗱𝗲 𝗸𝘃𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘁𝘀𝗱𝗿𝘂𝗲𝗿 på.🍇
𝗪𝗲𝗶𝗻𝗴𝘂𝘁 𝗙𝗼𝗿𝘀𝘁𝗲𝗿 laver to skønne druesafte med 0% alkohol. Fordelen ved Forsters druesafte er, at de smager godt, rigtig godt🥇, de indeholder ikke alkohol og har aldrig gjort det og har derfor ikke været gennem ovenstående manipulation.
Forsters safte er det helt 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗹𝗶𝗴𝗲 produkt, der kommer ud, når druen presses. Der er ikke tilsat vand, sukker, konservering – no nothing. Du får den rene vare og den rene smag.🌍
Druen indeholder fra naturens side sukker, og dette sukker er stadig til stede i saften, da det ikke er omsat til alkohol via alkoholisk gæring. Men safterne har en flot, 𝗵ø𝗷 𝘀𝘆𝗿𝗲, god 𝘀𝗽æ𝗻𝗱𝘀𝘁𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱, og når de nydes afkølet, fremstår de friske og rene.
Den hvide, ugærede druemost har 𝗹æ𝘀𝗸𝗲𝗻𝗱𝗲, frisk frugt med noter af søde, friske og sprøde æbler. Den røde druemost har en mere kødfuld smag, som bevæger sig over mod hyldebær universet, uden at blive lige så fed som hyldebærsaft.
Slutteligt kære læser, jeg skal ikke kunne afvise, at der findes alkoholfri vin af høj kvalitet, men jeg har ikke kunnet finde dem. Og 𝘁𝗿𝗼 mig, jeg har ledt😊
Kender du til nogen, så giv mig besked, jeg vil glæde mig til at smage dem!🙏🏼
Det er ikke uden grund, at en stribe af de bedste danske restauranter bruger Forster druemost.
Forsters druemost vil også skabe glæde på morgenbordet, mødebordet og konferencebordet. Behøver jeg at nævne at safterne er ø𝗸𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝘀𝗸𝗲? 🌱
Læs mere om Weingut Forsters ugærede druesafte her:
Cappa Vin
- Kærlighed til drue🍇, jord🌍og natur🌱