𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗯𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗱æ𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗼𝗽 …

𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗯𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗱æ𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗼𝗽 …

27, Nov 2024
𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗯𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗱æ𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗼𝗽 …
… til vores bedste Bourgogne og de bedste gæster, man kunne ønske sig ✨
 
I starten af november inviterede vi Francois Lequin til Danmark. Vi var værter for øverste hylde af sommelierer i Danmark, og 15 af disse gjorde os selskab på 𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗚𝗲𝗿𝗮𝗻𝗶𝘂𝗺 til 18 uforlignelige retter og blandt andet 10 smukke Bourgogne-værker fra René Lequin Colin 🥇
 
Enhver god vinsmagning starter naturligvis med 𝗖𝗵𝗮𝗺𝗽𝗮𝗴𝗻𝗲, og på denne smukke dag i november lagde vi ud med at pirre smagsløgene med den sprøde og sprudlende 1’er Cru 2012 Vintage fra Fernand Lemaire. Et mesterværk fra Helene Lemaires hånd. Den stod ren, rank, dyb og præcis - med diskrete noter af stødt æble, en smule brød, en myriade af små, fine delikate bobler og 𝗹𝘆𝗸𝗸𝗲𝗯𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘀𝘆𝗿𝗲.
 
Det hele blev behørigt afsluttet med ’kun’ 3 tre søde serveringer, hertil gjorde Grauburgunder Auslese, Forster Nahe (Tyskland) sig formidabelt. Johannes Forsters vine bærer alle sammen den der skønne balance mellem 𝗳𝗿𝘂𝗴𝘁, 𝘀𝘆𝗿𝗲, 𝘀ø𝗱𝗺𝗲, 𝗲𝗹𝗲𝗴𝗮𝗻𝗰𝗲 og 𝗽𝗿æ𝗰𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻, der får smilet og glæden til at brede sig.
 
Vi havde mange store smagsoplevelser den eftermiddag: 1 Champagne, 7 hvide, 3 røde og 1 sød, men jeg vil nøjes med at beskrive disse to (selvom jeg i min begejstring har lyst til at beskrive dem 𝗔𝗟𝗟𝗘!).👏🏻👏🏻
 
𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗖𝗼𝗿𝘁𝗼𝗻-𝗖𝗵𝗮𝗿𝗹𝗲𝗺𝗮𝗴𝗻𝗲 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗿𝘂:
Selvom vinen er ung og har en langt liv foran sig, så kom den flot op ad glasset. Først var det syren og mineraliteten, der mødte en, sammen med en kompakt og intens frugt, som gav hints om mere i vente. 𝗢𝗴 𝗱𝗲𝘁 𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗲𝗿! Med tiden i glasset hjalp luften og temperaturen vinen på vej. Den gav mere fra sig, og noter af 𝗰𝗿𝗲𝗺𝗲, 𝘀𝗺ø𝗿, 𝗱𝗶𝘀𝗸𝗿𝗲𝘁 𝗵𝗼𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴 (eller melon) tittede frem, samtidig med at rankheden blev bevogtet på nidkær vis af saltet, syren og mineralet 🙏❤️
 
𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗖𝗵𝗮𝘀𝘀𝗮𝗴𝗻𝗲-𝗠𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁 𝟭’𝗲𝗿 𝗖𝗿𝘂 𝗠𝗼𝗿𝗴𝗲𝗼𝘁:
Morgeot 1’er Cru er den mest stringente af Francois tre Chassagn’er, og i den forstand havde den fællestræk med Corton’en. Men den kom hurtigere op ad glasset og viste sine attributter frem. Vi fik noter af honning, smør, fedme og let anis i fennikeludgaven, samt masser af glæde, og den saltede kant, der renser og holder munden ren, glad og frisk 👏
 
Hele smageprogrammet så sådan ud:
'KLIK' på vinen for at følge linket. 
              

 
På verdens bedste restaurant med Danmarks bedste sommelierer og vores bedste Bourgogne fik vi den bedste dialog, man kunne ønske sig.
 
Vi er 𝘁𝗮𝗸𝗻𝗲𝗺𝗺𝗲𝗹𝗶𝗴𝗲 for, at Francois tog sig tid til at komme, at 𝗚𝗲𝗿𝗮𝗻𝗶𝘂𝗺 ville lægge rum til, og at gæsterne ville lægge smagsløg til🙏🏻 - alt sammen med masser af kærlighed til Drue 🍇 Jord 🌍 og Natur 🌱.
 
Vil du også gøre nogle af 𝗗𝗮𝗻𝗺𝗮𝗿𝗸𝘀 𝗯𝗲𝗱𝘀𝘁𝗲 𝗦𝗼𝗺𝗺𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲𝗿 følge, så kan du komme til at smage Francois’ vidunderlige vine via link i kommentarfeltet.
 
Sikke en sensorisk oplevelse af 𝘀𝗺𝗮𝗴, 𝗳𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀𝗲, 𝗲𝗹𝗲𝗴𝗮𝗻𝗰𝗲 og 𝗽𝗿æ𝗰𝗶𝘀𝗶𝗼𝗻! Tak – bare tak 🙏 til:
                                          
Valdemar Olin                                       
Johan Kirketerp-Møller    
Jonas Bronton                   
Viktor Trojaborg                                     
Emily McSweeney            
Gin Isabel      
Nils Thyge   
Annika Tørnes                    
Michael R. Sørensen         
Morten T. Petersen
Ottavio Saglam
Rune Jochumsen
 
Cappa Vin
- Kærlighed til drue🍇, jord🌍og natur 🌱