I starten af november fik 50 forventningsfulde gรฆster 16 x โ๐ฒ๐ธ๐๐๐ฟ๐ฎ๐ผ๐ฟ๐ฑ๐ถ๐ปรฆ๐ฟโ๐ฅ pรฅ Aarhusโ perle, Gastromรฉ:
8 ekstraordinรฆre retter med 8 af Renรฉ Lequin-Colins ekstraordinรฆre vine til, mens skaberen selv, Francois Lequin, gik rundt blandt gรฆsterne og รธste ud af sine hemmeligheder bag de store vine.
Det hele startede med et festfyrvรฆrkeri af smag og nydelse med ๐ฒ ๐ณ๐ผ๐ฟ๐๐ธ๐ฒ๐น๐น๐ถ๐ด๐ฒ ๐๐ป๐ฎ๐ฐ๐ธ๐, naturligvis med Helene Lemaires fortryllende Champagne 2021 Brut Tradition 1โer Cru, Fernand Lemaire.๐พ
Herefter tog ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐ฐ๐ผ๐ถ๐ scenen med de beskedne ord:
โYou just squeeze the juice out of the grapes, let it ferment and then you have wineโ!
Hvis du spรธrger William, Chef de cuisine pรฅ Michelin restauranten Gastromรฉ, er mit bud, at han ville sige noget i stil med: โDu tilbereder maden og serverer denโ.
Begge dele er korrekte, det lyder simpelt, men det krรฆver, at du har evnen og ved, hvad du laver. Det gรธr de begge to, og resultatet var โ๐๐ฟ๐ฒฬ๐ ๐ฒ๐ ๐๐ฟ๐ฎ๐ผ๐ฟ๐ฑ๐ถ๐ป๐ฎ๐ถ๐ฟ๐ฒโ.๐
Denne aften pรฅ Gastromรฉ gav ๐ด + ๐ด ๐บ๐ฒ๐ด๐ฒ๐ ๐บ๐ฒ๐ฟ๐ฒ ๐ฒ๐ป๐ฑ ๐ญ๐ฒ!๐๐ป๐๐ป
๐๐น๐๐ถ๐ป๐ด ๐ฒ๐ฟ ๐๐รฆ๐ฟ๐, ๐ถ๐ป๐ฑ๐๐ถ๐น ๐ฑ๐ฒ๐ ๐ฒ๐ฟ ๐น๐ฒ๐. Hvis det var sรฅ let, sรฅ gjorde alle det โ der er mere til det.
Francois har det med at tale sine vine lidt ned, men det gรธr ikke noget, for de skal nok tale sig selv op igen โ og det gjorde de.
Vil du ogsรฅ opleve, hvordan det smager, nรฅr Francois har presset juicen ud af sine druer, og vil du smage Williams gudsbenรฅdede evner i kรธkkenet sรฅ fรธlg linkene i kommentarsporet.
Tak til det ๐ณ๐ฎ๐ฏ๐ฒ๐น๐ฎ๐ด๐๐ถ๐ด๐ฒ ๐๐ฒ๐ฎ๐บ pรฅ Gastromรฉ ๐๐ปog til Sรธren for det gode samarbejde.โค๏ธ
Cappa Vin
- Kรฆrlighed til drue๐, jord ๐og natur๐ฑ