Forbruget af bæredygtig vin stiger

Forbruget af bæredygtig vin stiger

18, Jan 2020

Stadig flere drikker "grøn" vin

Hvis du nyder vin produceret med naturgær og uden brug af pesticider og kunstgødning, så er du en del af en minoritet. Men et mindretal der vokser. Antallet af grønne vine, der bliver nydt i Danmark, er næsten fordoblet fra 2016 til 2018. Ifølge Danmarks Statistik fra 2,7 millioner liter til 4,7 millioner liter. Samtidig står den samlede nettoimport af vin til Danmark næsten stille omkring 143 millioner liter. Vi drikker med andre ord ikke mere vin, end vi plejer. Vi drikker blot mere naturlige vine. Til gavn for kvaliteten og miljøet.   

En analyse udarbejdet af den internationale research group IWSR viser, at forbruget af økologiske vine vil stige yderligere i de kommende år. Fra 2,6 procent af det samlede globale vinforbrug til 3,5 procent i 2023. Eller hvad der svarer til en milliard flasker. Analysen er lavet af IWSR forud for den økologiske franske vinmesse Millesime Bio, der afholdes i Montpellier i slutningen af januar med deltagelse af 1300 økologiske vinproducenter. 

Med 3,2 procent af det samlede forbrug var danske vinelskere allerede i 2018 foran de andre europæiske lande. Det danske mål er i løbet af de næste par år at øge forbruget af økologiske og biodynamiske vine til 5 procent.

Vores erfaring, din fordel

Vi har med vilje specialiseret os i europæiske vine.
Især udvalgte og håndplukkede vinhuse fra Frankrig, Spanien, Italien, Østrig og Tyskland.

Har du brug for information, eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til vores Drueentusiast Sune på:
Tlf: +45 26258055
Mail: sune@cappa.dk