Vinkælder Raymond Usseglio Chateauneuf du Pape

Tag med mig 120 år tilbage i tiden ⭐️

16, Jan 2023

- der hvor 1800-tallet lige var blev til 1900-tallet, de fleste stadig havde lokum i gården, ingen havde tænkt på første verdenskrig, og Titanic ikke var bygget endnu … (Er du med mig?)


På dette tidspunkt, i 1901 og 1902, slog stokkene til Imperiale Chateauneuf du Pape rødder i den sydfranske muld hos vinhuset Raymond Usseglio 🌱

Som årene er gået, er stokkenes kvalitet og dybde kun blevet mere markant – en slags aldrende visdom. Og visdommen er stor i Imperiale:

Den har en dybde, en elegance og en slags ophøjet ro som sjældent ses … som om den roligt læner sig tilbage, hviler i sig selv og ved, hvad den kommer af, og hvad den kan. Og den kan noget, ikke mange kan: Den kan repræsentere noget fra en svunden tid.

🍷 På tungen rammer både saftig frugt og en kompakt og nobel krop. Med sine ekstremt gamle stokke er vinen en tæt, raffineret og elegant nobilitet, hvor mængder af smag og elegance ligger tætpakket i silkeblød frugt, og når den ædle frugt bliver håndteret af Stephane Usseglio, bliver præcisionen så stor, at den skal måles i millimeter.

De gamle stokke har dog en pris: Jo ældre vinstokke bliver, jo mindre udbytte giver de! Udbyttet er derfor absurd lavt og ligger på 16-18hl/ha, og der laves blot nogle få tusinde flasker om året.

 

Vil du beære dine gæsters gane med denne elegante vin, lavet på 120 år gamle stokke, så se mere her

Cappa Vin
kærlighed til druejord og natur