To fredage i maj nød 𝟭𝟬𝟬+ 𝗵𝗶𝗴𝗵-𝗲𝗻𝗱 gæster livet på 𝗠𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗶𝗻-𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁𝗲𝗻 Gastromé sammen med Cappa Vin, og en stribe high-end bourgogner, efterfulgt af Gastromés skønne frokost. Deltagerne var en skøn blanding af high-end restauranter og erhvervsfolk.
Først smagte vi på otte smukke vine fra den lille højkvalitets-producent René Lequin-Colin, hvor vi sammen gik på opdagelse i, hvor stor en forskel det ultra lokale præg giver på vinene, og hvor tydeligt 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗼𝗶𝗿𝗲𝘁 𝘁𝗮𝗹𝗲𝗿 gennem Francois Lequin-Colins vine, også på dem hvor dyrkningsafstanden kun er få hundrede meter 😲
Selvom jeg har lavet denne 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗼𝗶𝗿-𝘀𝗺𝗮𝗴𝗻𝗶𝗻𝗴 et utal af gange, så bliver jeg stadig lige fascineret og imponeret over, hvor stor duft- og smagsforskel der er på to ’identiske’ vine (samme drue, samme mand, samme årgang, samme vinifikationsproces, samme mængde fad etc.), når terroiret taler gennem vinene ❤️
DET er for mig sjælen i Bourgogne: Det er smukt, det er fascinerende, det er inspirerende, det er dedikation, det er nørderi, det er glæde, det oplevelse – det er derfor, vi siger 𝗞æ𝗿𝗹𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱 ❤️ 𝘁𝗶𝗹 𝗱𝗿𝘂𝗲 🍇 𝗝𝗼𝗿𝗱 🌍 𝗼𝗴 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿 🌱
Alle de hvide, vi smagte, var årgang 2023. Jeg melder hermed, at Francois’ 2023 er en smuk og let elskelig årgang. Der med sin 𝗸æ𝗹𝗻𝗲 𝗳𝗿𝘂𝗴𝘁 sniger sig direkte ind under huden på dig med sin charme, elegance og spontane direktehed. Den springer dig i møde, selvom den er ganske ung, og kysser og krammer🤗 dig med sin åbne og direkte frugt. Den smiler til dig, så det er svært ikke at smile igen 😃 og ville have mere.
Årgangen præsenterer sig godt allerede i sin pure ungdom - vinen er åben, klar og imødekommende, samtidig med at syren lover, at vinene sagtens holder til at ligge.
De røde valgte vi at præsentere med 2022. Selvom Francois’ mængder er små, og vi får begrænsede antal flasker, så er det lykkedes at holde lidt flasker 2022 af de røde til lejligheder som disse.
Hvor Francois’ hvide er lette at elske, når de er helt unge, så kan jeg personligt endnu bedre lide hans røde, når de får en smule alder – bare et enkelt år. Vi smagte 𝟭’𝗲𝗿 𝗖𝗿𝘂 𝗦𝗮𝗻𝘁𝗲𝗻𝗮𝘆 𝗟𝗮 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲 op mod 𝟭’𝗲𝗿 𝗖𝗿𝘂 𝗦𝗮𝗻𝘁𝗲𝗻𝗮𝘆 𝗣𝗮𝘀𝘀𝗲-𝗧𝗲𝗺𝗽𝘀. Begge vine stod flotte og balancerede. Passe-Temps spiller mere i det feminine univers med de lyse, røde bær - hindbær og jordbær.
1’er Cru La Comme er klart mere maskulin, hvor de røde noter i frugten går mere i retning af modne kirsebær, der er mere skovbund, muld, svampe, en smule læder, stenene fra skovjordbær og delikate, dyriske noter 👏👏
Er det nødvendigt at fortælle, at smagningen startede med et glas Champagne, som det sig hør og bør med en hver god vinsmagning? Det var naturligvis 2016 Blanc de Blancs 1’er cru fra Fernand Lemaire, fra den skønne Helene Lemaires hånd. En vin med 84 måneder på gæren før degorgering. Vinen står ren, flot og rank med små, fine noter af hvide blomster, vanilje, brioche, nødder, smukke fine små bobler og liflig, livgivende syre.
Tak til Gastromé for samarbejdet til to forrygende arrangementer og skøn frokost – som altid🙏🏻Ikke mindst tak til personalet Cille, Søren, Nanna, Alex, Daniel, Caroline, Viggo og Isabella 🙏🏻
Det gode er, at til næste år gør vi det hele igen.
Læs om, og køb Francois vine HER
Cappa
- kærlighed til drue 🍇, jord 🌍og natur 🌱