René Lequin-Colin, Bourgogne, Frankrig

René Lequin-Colin, Bourgogne, Frankrig

René Lequin-Colin har til huse i den sydlige del af Cotê de Beaune, i byen Santenay, og har små vigtige parceller og rækker af stokke i Santenay, Chassagne-Montrachet, Pommard og på de to ikoniske Grand Cru marker Batard-Montrachet og Corton-Charlemagne. Alt i alt 11 hektar.

Familien kan trække sine aner tilbage 1600-tallet, og siden år 2000 har Francois Lequin stået ved roret som både ejer og vinmager. Efter udlandsrejser med praktisk erfaring i både USA og Champagne vendte han hjem til Bourgogne og havde på sine ophold indset, at økologisk vinbrug var den rette vej at gå. Men ikke med mystiske modeluner; du finder ingen sen høst med botrytis til følge og ingen reduktive noter.
Francois-vinen ligger lige der, hvor elegancen er - der på den gyldne middelvej, hvor vinen lever og svæver. Af samme grund bruger han kun beskedne mængder nye fade, mellem 10% og 20%.

For Francois er det frugten, der er i centrum. Som Francois selv siger: “Jeg søger præcision og renhed, de er mine vejledende principper”.

Med årene har Francois lært hver lille lieu-dit og dens egenskaber og karakteristika bedre at kende, og stort set alle hans vine bliver lavet som enkeltmarks vine - eller endda et lille hjørne af en enkelt mark, for netop at vise hvad det helt ultra lokale terroir kan give vinen. Det giver dig mulighed for at smage fem forskellige Chassagne-Montrachet, lavet på samme drue af den samme mand, på den samme måde, og alligevel vil du kunne smage forskel – og den forskel er terroir.

De hvide smager af skøn Bourgogne. Nok har de fedme, creme, smør og vanilje, men samtidig har de en uhyre misundelsesværdig distinkt balance, skabt af vinenes elegante og kirurgisk præcise syre og et behageligt saltpræg. Uanset at vinene har så meget at vise, så meget smag, så formår de at være i vægtløs balance, også selvom de kommer op på 14-15 grader – det er vidunderligt.

Blandt René Lequin-Colins mange, små omhyggeligt sammensatte parceller har de også nogle i Pommard og Santenay, hvoraf to har 1’er Cru-status. Hans Pinot Noir vine er alle læskende, frugtdrevne og præget af stor drikkelighed – de drikker godt! Også her er der begrænset brug af fad, og vinene håndteres også på mark/lieu-dit niveau.
Selvom vinene kan drikkes unge, har de også kvaliteten til at kunne lagre.

Siden 2014 har Francois Lequin-Colin også drevet og lavet vine i på 4 hektar på Domaine des Crets i Macon.

Alle René Lequin-Colins vine er certificeret økologiske.