𝗜 𝗸𝘆𝘀𝘁𝗲𝗻𝘀 𝗺𝘂𝗹𝗺 𝗼𝗴 𝗺ø𝗿𝗸𝗲

𝗜 𝗸𝘆𝘀𝘁𝗲𝗻𝘀 𝗺𝘂𝗹𝗺 𝗼𝗴 𝗺ø𝗿𝗸𝗲

04, Jan 2024

På højsletten, midt i Spaniens varme 𝘁ø𝗿𝗿𝗲 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮, mellem den gamle kongeby Ciudad Real og Madrid, ligger nogle vinmarker🌱. Disse vinmarker har rødder i den varme tørre jord, hvor den 𝗯𝗿æ𝗻𝗱𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘀𝗼𝗹🌞 stråler ubønhørligt og næsten ulideligt 300 dage om året. Vinmarkerne tilhører 𝗔́𝗹𝘃𝗮𝗿𝗲𝘇-𝗔𝗿𝗲𝗻𝗮𝘀 familien, som ejer vingården Tinedo. At stå på højsletten kan give en følelse af at stå ved kysten, og derfor hedder Tinedos første vin 𝗖𝗮𝗹𝗮 𝟭, som betyder kyst. 

Som sømanden⛵, der søger ly ved kysten for stormens rasen, står Álvarez-Arenas op om natten for at søge ly fra 𝘀𝗼𝗹𝗲𝗻𝘀 𝘃𝗮𝗿𝗺𝗲, når der skal høstes, for her er markerne 𝗸ø𝗹𝗶𝗴𝘀𝘁.

At bringe druerne ind i nattens 𝗸ø𝗹𝗶𝗴𝗲 mulm og 𝗺ø𝗿𝗸𝗲 giver mere saftighed og spændstighed til den færdige vin. Det er netop det, Tinedo gerne vil have i sine vine, og de tætte, 𝗺ø𝗿𝗸𝗲 vine får et skær af ungdommelig 𝗹𝘆𝘀 🌟 og læskende saftighed over sig. 

Resultatet er alt det gode fra spansk vin: saftighed, vildskab, intensitet og 𝗳𝗹𝗮𝗺𝗯𝗼𝘆𝗮𝗻𝘁 charme. Her er ingen vine med overekstraheret tyngde og overgjort sødme, kun den præcise charme og iltert spansk vildskab. Som en stolt, rank, bestemt og charmerende yndefuld flamencodanser💃🏼, danser Tinedos vine sig ind i hjertet på én. 

𝗔́𝗹𝘃𝗮𝗿𝗲𝘇-𝗔𝗿𝗲𝗻𝗮𝘀 familien har dyrket vin i området siden 1742, og da den nyeste del af familien overtog driften af vingården for 20 år siden, moderniserede de og lagde om til økologisk dyrkning❤️. De gik systematisk og videnskabeligt til værks og fik identificeret de forskellige typer 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗼𝗶𝗿 på ejendommen med henblik på at behandle hver type individuelt og 𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲𝗿𝗲, hvilke druetyper🍇 der skulle stå hvor.

Så selvom 𝗧𝗶𝗻𝗲𝗱𝗼 kun har 47 ha vinmarker, er de inddelt i 30 små individuelle sektorer (parceller), som alle dyrkes økologisk og med vingårdes egen kompost fra blandt andet drueskaller. Komposten er vigtig, fordi den fremmer det bakterielle liv og det vigtige svampeliv i jorden🌍

Grundighed og nidkærhed betaler sig, for Tidenos vine står klart og rent frem, de har 𝗽𝗼𝘄𝗲𝗿, de er 𝗽𝗿æ𝗰𝗶𝘀𝗲 - og alligevel 𝘀𝗮𝗳𝘁𝗶𝗴𝗲 og 𝗿𝗮𝗻𝗸𝗲. De har fylde, men også den nødvendige og 𝗹𝗶𝘃𝗴𝗶𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘀𝘆𝗿𝗲. De har personlighed, 𝘀𝗷æ𝗹 og karakter🍷 

Selvom de er høstet i 𝗺𝘂𝗹𝗺 𝗼𝗴 𝗺ø𝗿𝗸𝗲, stråler Tinedos vine som den stærke spanske 𝘀𝗼𝗹 og har vundet vores hjerter - glæd dig, til de stråler ind i dit liv og vinder dit hjerte!❤️ 

Læs om eller køb Tinedos vine her. https://cappa.dk/blogs/vinhuse/tinedo

Ps. Tinedo laver også store formater, op til 𝟵 𝗹𝗶𝘁𝗲𝗿. Stor vin på store flasker. Sådan bliver du husket for din gave. Vi kalder det at Gøre Vintryk. 

Cappa Vin
- Kærlighed til drue🍇 , jord🌍 og natur🌱