Tinedo, Castilla, Spanien

Tinedo, Castilla, Spanien

Tinedo er en familie-vingård, som ejes og drives af Alverez-Arena familien. Vingården blev grundlagt i 1846, men familiens vinrødder kan spores helt tilbage til 1742. Vingården laver kun vin på egne druer og har dermed fuld kontrol over hvilken kvalitet druer, vinen laves på.

Tinedo er beliggende på en højslette mellem Madrid og den gamle kongeby Ciudad Real, hvor klimaet er tørt, og solen skinner 300 dage om året. Det tørre, varme klima er optimalt for vingårdens hoveddrue, Tempranillo, som udgør hovedbestanddelen i Tinedos vine.

For at optimere vinenes saftighed og spændstighed i det varme klima høster familien Alverez-Arena druerne om natten, hvor de er køligst. Spændstighed og saftighed er en nøglefaktor hos Tinedo: Nok har vinene masser af krop, struktur, rygrad og intensitet, men samtidig har de en læskende saftighed og et blidt bid.

Bæredygtighed og biodiversitet er vigtigt for Tinedo, derfor kommer al strøm til vingården fra vingårdens egne solceller. Stor biodiversitet i markerne er en vigtig ingrediens for at holde markerne sunde, i balance og er med til at holde stokkene sygdomsfri.

 Alle Tinedos vine er certificeret økologiske.