Og i forsommeren fik jeg mulighed for at dele det med en ven, der er lige sรฅ meget vin- og madnรธrd som mig.
Sรธren (๐ณ๐ฟ๐ฎ ๐ ๐ถ๐ฐ๐ต๐ฒ๐น๐ถ๐ป ๐ฟ๐ฒ๐๐๐ฎ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐๐ฒ๐ป ๐๐ฎ๐๐๐ฟ๐ผ๐บ๐ฒฬ) og jeg tog pรฅ tur til Rom. Opdraget var, at vi skulle se en ๐๐ฟ๐๐ฐ๐ฒ ๐ฆ๐ฝ๐ฟ๐ถ๐ป๐ด๐๐๐ฒ๐ฒ๐ป koncert pรฅ Circo Massimo, fordi jeg er Springsteen-fan og altid gerne vil dele oplevelsen med venner. Derefter skulle vi besรธge ๐๐ฟ๐๐ป๐ฒ๐น๐น๐ผ ๐ฑ๐ถ ๐ ๐ผ๐ป๐๐ฎ๐น๐ฐ๐ถ๐ป๐ผ -producent Fattoi.๐ฅ๐
Et par timer fra Rom, i det sydlige ๐ง๐ผ๐๐ฐ๐ฎ๐ป๐ฎ, kรธrte vi to nรธrder ned ad den lange, smalle, stรธvede, hullede og snoede grusvej, som ingen ende ville tage. Det rรธdbrune, toscanske stรธv vรฆltede op fra hjulene, og det smukke ๐๐ผ๐๐ฐ๐ฎ๐ป๐๐ธ๐ฒ ๐น๐ฎ๐ป๐ฑ๐๐ธ๐ฎ๐ฏ bรธlgede sig omkring os. Stemningen var god, humรธret hรธjt, og vi var forventningsfulde og ivrige over tanken om Fattois ๐ด๐๐ฑ๐ฑ๐ผ๐บ๐บ๐ฒ๐น๐ถ๐ด๐ฒ ๐ฑ๐ฟ๐ฎฬ๐ฏ๐ฒ๐ฟ, der ventede lige om hjรธrnet.ย ๐
Endelig fremme blev vi varmt modtaget af Lucia Fattoi. Hun havde dรฆkket op med adskillige รฅrgange af bรฅde ๐๐ฟ๐๐ป๐ฒ๐น๐น๐ผ ๐ฑ๐ถ ๐ ๐ผ๐ป๐๐ฎ๐น๐ฐ๐ถ๐ป๐ผ, Rosso di Montalcino, Brunello Riserva, Grappa og en rรฆkke fadprรธver samt en stribe charcuteri bestรฅende af forskellige lokale oste ๐ง og vingรฅrdens egenproducerede pรธlser og ๐ผ๐น๐ถ๐๐ฒ๐ป๐ผ๐น๐ถ๐ฒ. De to nรธrder var glade, roen og smilene indfandt sig.
Fattois Brunelloer er prรฆcise, rene, saftdrevne med rette mรฆngde af den befriende og livgivende syre og tannin, og masser af intens frugt โ det er majestรฆtiske vine, der hviler i sig selv. Ingen brug af smรฅ nye fade, der ๐๐ผ๐๐๐ฒ๐ฟ ๐๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ผ๐ถ๐ฟ og frugten til, blot renhed og vรฆren โ tak ๐๐ฎ๐๐๐ผ๐ถ ๐๐ผ
Oplagene er smรฅ, og ๐ธ๐๐ฎ๐น๐ถ๐๐ฒ๐๐ฒ๐ป ๐ฒ๐ฟ ๐ตรธ๐ท. Vi to nรธrder er enige om, at vinene smagte, som de skulle: godt โ ja rigtig godt (sagt pรฅ jysk)!๐๐ผ๐ Hvad der smagte bedst, var bรฅde svรฆrt at beslutte og blive enige om. Hver gang vi smagte en ny, var det den bedste. Gik vi tilbage til en tidligere smagt vin, var det den bedste.
Dog var der en lille tendens til, at ๐กรธ๐ฟ๐ฑ๐ฒ ๐ฆรธ๐ฟ๐ฒ๐ป var stรธrst tilhรฆnger af de รฅrgange, der var kรธligst, dem der ofte bliver set som โmindre storeโ รฅrgange, nรฅr der skal rates af de internationale ratere. Men det giver god mening, for Sรธren ledte efter og fandt stor glรฆde ved den ๐๐รธ๐ฟ๐ฟ๐ฒ ๐ฒ๐น๐ฒ๐ด๐ฎ๐ป๐ฐ๐ฒ, mindre potens og flere lag og niveauer, som disse รฅrgange kan have โ ๐ด๐ผ๐ฑ๐ ๐๐ฒ๐ (og smagt)!
โ๐๐ท๐ฒ๐บ๐บ๐ฒโ i Rom igen fik vi to nรธrder naturligvis ogsรฅ tid til at besรธge vores hus-restaurant ๐๐ฟ๐ฎ๐๐๐ฒ ๐ฑ๐ถ ๐ง๐ฟ๐ฎ๐๐๐ฒ๐๐ฒ๐ฟ๐ฒ. Der, hvor chefen selv tog sig godt af os, og hvor pastaen er kogt sรฅ al dente til perfektion, at man mรฅ knibe sig i armen, og lade sig overvรฆlde af en ๐ด๐นรฆ๐ฑ๐ฒ๐๐๐ฎฬ๐ฟ๐ฒ, over hvor prรฆcist det kan lade sig gรธre at koge en Rigatoni, og hvor godt en sรฅdan Carbonara kan smage ๐๐ผ๐๐ผ๐
Og som ๐ฆรธ๐ฟ๐ฒ๐ป sagde: โEr du sindssyg mand, har du set klappen (der hvor maden gรฅr ud af kรธkkenet), hvordan kan de kรธre sรฅ mange tallerkener ud af sรฅdan et lille sted?โ ๐ฒ๐ฒ
Vil du lรฆse mere om ๐๐ฎ๐๐๐ผ๐ถ๐ vine sรฅ lรฆs HER.ย
PS. Bruce var naturligvis fremragende - igen ๐๐ผ๐๐ผ
PPS. Kan du se, at jeg har verdens bedste job?!โค๏ธ