Hᴠᴏʀ ᴍᴀɴɢᴇ ғʟᴀsᴋᴇʀ ᴠɪɴ ɢᴀ̊ʀ ᴅᴇʀ ᴘᴀ̊ ᴇ́ɴ sᴏᴍᴍᴇʀғᴜɢʟᴇʟᴀʀᴠᴇ?🐛
Hᴠᴏʀ ᴍᴀɴɢᴇ ғʟᴀsᴋᴇʀ ᴠɪɴ ɢᴀ̊ʀ ᴅᴇʀ ᴘᴀ̊ ᴇ́ɴ sᴏᴍᴍᴇʀғᴜɢʟᴇʟᴀʀᴠᴇ?🐛
Hᴠᴏʀ ᴍᴀɴɢᴇ ғʟᴀsᴋᴇʀ ᴠɪɴ ɢᴀ̊ʀ ᴅᴇʀ ᴘᴀ̊ ᴇ́ɴ sᴏᴍᴍᴇʀғᴜɢʟᴇʟᴀʀᴠᴇ?🐛

Hᴠᴏʀ ᴍᴀɴɢᴇ ғʟᴀsᴋᴇʀ ᴠɪɴ ɢᴀ̊ʀ ᴅᴇʀ ᴘᴀ̊ ᴇ́ɴ sᴏᴍᴍᴇʀғᴜɢʟᴇʟᴀʀᴠᴇ?🐛

31, May 2023
Svaret er 50-60 flasker!
 
HVAD? HVORDAN? 🤷🏼 …og hvorfor er det relevant for dig?
 
Historien starter i Piemonte, Italien. Her ligger Barolo-producenten Icardi🍷. Vi elsker deres vin så meget, at vi sælger af det. En af mange grunde til, at vi elsker Icardis vin, er vinmager Claudios måde at dyrke druerne, kæle for smagen og gøre det økologisk.
 
Først på året var Icardis marker hårdt ramt af vandmangel, sammen med store dele af resten af Italien - et problem, der i mellem tiden er blevet afløst af det modsatte problem. Men det er en helt anden historie.
 
Manglen på vand har udtørret jorden, så den er mere løs og porøs end normalt. Desværre betyder det, at sommerfuglelarven Noctua Fimbriata 🦋 (gul båndugle), der bor i jorden, har lettere ved at formere sig.
 
Uanset hvor dejligt, det måske lyder for gul båndugle-larven, skaber det et stort problem for Icardi, fordi larvens livret er de helt nye, fine skud på vinstokkene. Skud, der senere bliver til de grene, der bærer drueklaserne. En enkelt larve kan spise skud, som svarer til 50-60 flasker vin. 
Nu ved du ‘hvad’.
 
Nu mangler du bare vide, hvorfor det er relevant for dig! 🫵🏼
 
Icardi er økologisk helt ud til fingerspidserne, så sprøjtegift er ingen mulighed i bekæmpelsen af larven. Gul båndugle er der hvert år, og Claudio accepterer, at de også har ret til at være det, men i år kom de i så store mængder, at det reelt kunne true hans levebrød, eller leve-vin om du vil, og vores mulighed for at smage og sælge årgangen fra hans kyndige hånd.
 
Da biodiversiteten også er under pres, er der ikke mange af lavens naturlige fjender tilbage (agerhøns, fasaner og flagermus).
Derfor brugte Claudio sine førnævnte økologiske fingerspidser til manuelt at fjerne alle de laver, han kunne få fat på - og han fik hjælp af 20 medarbejdere.
 
Et kæmpe stykker arbejde i sig selv, men der er endnu et twist.
 
Sommerfuglelaven er en B-larve🐛, og den kommer kun frem mellem klokken 23 og 02, hvorfor Claudio og kompagni måtte gå i marken hver nat i de uger, larven kommer op for at “høste” laver fra vinstokkene, inden de fortærer 50-60 flasker hver!
 
En god (og sand) historie om at være økologisk vinmager - og endnu et godt eksempel på, hvorfor Icardis vin er så velsmagende. Han dyrker sin vin i kærlighed til drue, jord og natur - og med respekt for sommerfuglelarven.
 
Relevans?! Du kan smage hans kærlighed til sit håndværk i hver eneste af hans vine - det kan vi.
 
Vil du læse mere om resultatet af Claudios hårde manuelle arbejde, så kan du finde hans skønne vine HER
 
 
Cappa Vin
- Kærlighed til drue🍇, jord 🌍 og natur 🌱