Icardi, Piemonte, Italien

Icardi, Piemonte, Italien

Midt mellem Alba og Asti strækker de stejle og høje bakker sig så langt øjet rækker, ja nogle ville kalde dem bjerge, og her ligger vingården Icardi. Vinhuset er over 100 år gammelt og drives i dag af søskendeparret Mariagrazia og Claudio Icardi. Claudio er ønolog og uddannet fra det legendariske vinslot Chateau Margaux i Bordeaux.

Stilen på Claudios vines er frugtige, frugtdrevne, har stor finesse og præcis elegance, samtidig med at de har styrke og er intense. Brugen af træ lægger sig aldrig ovenpå vinen, men er utroligt velintegreret.

Det er Claudios filosofi, at vinen primært laves i marken i et sundt miljø, at hans vine skal kunne nydes unge men samtidig have et langt lagringspotentiale. Og det har de. Selv hans Nebbiolo-vine, der ellers godt kan indeholde en god portion barske tanniner, er til at komme til i en relativ ung alder, og samtidig holder hans Babarescoer uden problemer 20 år – og selv der viser de sig allerbedst efter et døgn på karaffel.

Miljøet og omgivelserne er vigtige for Icardi. De tror på et sundt miljø, for en sund og stor biodiversitet giver en sund vinmark, sunde druer og god vin. Derfor har de også samlet set 15 hektar vild skov rundt omkring i vinmarkerne, der får lov at stå, som naturen ønsker det.

Claudio er en gudsbenådet vinmager med en vis portion crazyness. Han formår at lave levende vine. Vine, der viser druens natur og karakteristika, og vine med sjæl og personlighed, der fremhæver det terroir, druerne er vokset i. Prøv fx at smage hans to Barbarecoer Montubert og Starderi op mod hinanden, eller hans to Baroloer Parej og Serra, og oplev forskellen.

Vingården er økologisk, og de gøder med deres egen grøn-kompost af vegetativt materiale, hvilket giver et bedre og tykkere humus-lag. Humusen kan absorbere og holde på mere vand, og det hjælper stokkene i de tiltagende tørkeperioder og mindsker udvaskning af salte og mineraler. Vingården har 50 ha vinmarker, og alle vinene spontangæres med naturgær. 

 Alle vinene fra Icardi er certificeret økologiske.