🥂 Når småt er helt utroligt godt 🥂 
🥂 Når småt er helt utroligt godt 🥂 

🥂 Når småt er helt utroligt godt 🥂 

12, Apr 2023

I over to år har jeg ledt, søgt og smagt efter et nyt champagnehus. Mange huse er smagt, mange frøer er kysset – it’s a dirty job 😁 

 

Det startede med flere hundrede vine, og da den endelige udvælgelse skulle stå i sensommeren ’22, var feltet skåret helt ned til godt 30. Da jeg endelig nåede til Fernand Lemaire, var der ingen tvivl - det var som kærlighed på flaske 💞

Fernand Lemaire er et lille familiehus, en lille ‘grower' der selv dyrker alle sine druer og selv laver vinen. Blot 50.000 flasker skønne, personlige og højkvalitets-håndværks-bobler forlader vingården om året.

Historien om Fernand Lemaire er historien om grundighed, seriøsitet og nidkærhed. Fernand Lemaire er grundlagt i 1903 og arbejder primært med Chardonnay. Lemaire laver kun Champagne fra de 7 hektar egne marker, som familien er i besiddelse af - alle med 1’er Cru status. Markerne er fordelt på 24 små plots rundt om den legendariske by Hautvilliers, hvor også Dom Perignon er fra.

Hélène Lemaire er vinmager på gården, og den feminine urkraft skinner igennem i vinene: De er både lette og elegante, og samtidig har de en stålsat nerve - det er netop kærlighed på flaske.

Vinene er strålende og skinnende i al deres pragt og har ynde som små ædelstene: fine, forfinede og forførende. De står dansende klart i deres udtryk, hvor boblerne er små, opløftende og forførende som et fyrværkeri af glæde 🧚🏽

Som noget ekstremt usædvanligt for Hélènes champagner, blander hun ikke flere årgange i samme vin. Alle druer i hver vin kommer kun fra én årgang. Det betyder, at den sol, vind og vejr, som vinen er barn af, er fastholdt i smagen – netop vejret påvirkning er for mig en stor del af kvalitetsvins natur og sjæl.

Herudover får vinene lov til at ligge og modnes på gæren betydeligt længere, end de 15 måneder som de lovmæssige krav foreskriver: Disse vine ligger på bundfaldet i 30 til 84 måneder, før de degorgeres.

Så, derfor valgte jeg Fernand Lemaire ud af flere hundrede vine - på grund af resultatet, smagen og kvaliteten 🥇

Læs mere om huset Fernand Lemaire og Hélènes vine her: https://cappa.dk/blogs/vinhuse/fernand-lemaire-champagne

Cappa Vin
- Kærlighed til drue, jord og natur 🍇