Sรฅdan lรธd udsagnet fra restaurantchefen pรฅ ๐ ๐ถ๐ฐ๐ต๐ฒ๐น๐ถ๐ป ๐ฅ๐ฒ๐๐๐ฎ๐๐ฟ๐ฎ๐ป๐ ๐ฆ๐๐ฏ๐๐๐ฎ๐ป๐, Marc Tewodros, da vi sammen bevรฆgede os gennem vinene fra Masson-Blondelets univers.
ย Vi nรธd vinenes aromaer sammen med den smukkeste udsigt udover havet, skoven og Mols pรฅ 11. sal i Restaurant Substans pรฅ Aarhus ร, hvor der til dagligt fremtrylles smagsoplevelser ๐ถ ๐๐ฒ๐ฟ๐ฑ๐ฒ๐ป๐๐ธ๐น๐ฎ๐๐๐ฒ.๐
ย Nรฅr ๐ ๐ฎ๐ฟ๐ฐ med sin ๐๐ฟรฆ๐ป๐ฒ๐ฑ๐ฒ ๐ปรฆ๐๐ฒ ๐ผ๐ด ๐๐บ๐ฎ๐ด๐๐นรธ๐ด blev forbavset over Masson-Blondelet, er det, fordi Sauvignon Blanc som bekendt ofte har en kant af hyldeblomst ๐ผ og noter af kattepis.
Men selvom vinene fra Masson-Blondelet ogsรฅ er lavet pรฅ ren Sauvignon Blanc, er der helt andre noter og karakteristika i spil:
Det er kompakt, ๐ฒ๐ป๐ฒ๐ฟ๐ด๐ถ๐๐ธ ๐ณ๐ฟ๐๐ด๐ og stenet mineral. Vinene er fรธrst lidt sky, og en smule tilbagelรฆnet, men samtidig kan man mรฆrke det vibrerende liv og den energi, der ligger indenunder og venter pรฅ at blive frigivet og forlรธst.
ย Vinene starter venligt og ๐ถ๐บรธ๐ฑ๐ฒ๐ธ๐ผ๐บ๐บ๐ฒ๐ป๐ฑ๐ฒ, hilser forsigtigt pรฅ, viser nogle af sine attributter, sรธdmefulde frugt og ๐ณ๐น๐ถ๐ป๐๐ฒ๐ ๐ปรฆ๐๐ฒ, det hele i stor balance. Noterne af mineral, salt og ๐ธ๐รฆ๐ฟ๐ป๐ฒ๐ ๐๐๐ฒ๐ป ligger der tydeligt - som et lรธfte og en bebuder om, at der nok er mere i vente. Efter lidt tid i glasset har vinen fรฅet mere mod og begynder at vise sig frem.๐๐ผ
ย Fรธrst kommer der noter af den let sรธdlige saft fra en ๐ฝ๐ฒ๐ฟ๐ณ๐ฒ๐ธ๐ ๐บ๐ผ๐ฑ๐ฒ๐ป og sprรธd รฆrtebรฆlg, der poppes mellem ens fingre - grรธn, men saftig og sรธdlig grรธn, ikke stram og grรธn. Mineralet bevรฆger sig over mod sten, stรธvet pulveriseret sten, sรฅ bliver den til flintet rรธg og sรฅ til forsigtig bรฅlrรธg. Ikke der, hvor man stรฅr lige ved bรฅlet og fรฅr det hele i hovedet, men mere der hvor man befinder sig et stykke vรฆk, blandt trรฆerne, og blot kan fornemme rรธgen ๐ณ๐ฟ๐ฎ ๐ฑ๐ฒ๐ ๐ณ๐ท๐ฒ๐ฟ๐ป๐ฒ ๐ฏ๐ฎฬ๐น.
Det hele er balanceret af en perfekt afmรฅlt mรฆngde af frugt med diskrete aromaer af รฆble, ๐บ๐ผ๐ฑ๐ป๐ฒ ๐๐๐ถ๐ธ๐ธ๐ฒ๐น๐๐ฏรฆ๐ฟ, moden pรฆre, en smule IPA og til sidst salmiaklakridspulver og en god portion syre.ย โ๏ธ
ย Vil du lรฆse mere om de tre vine, som ๐ ๐ฎ๐ฟ๐ฐ og jeg smagte den eftermiddag, sรฅ fรธlg linkene her:
ย ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฎ ๐ฆ๐ฎ๐ป๐ฐ๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ฒ ๐๐บ๐ฎ๐๐ถ๐ป๐ด, ๐ ๐ฎ๐๐๐ผ๐ป-๐๐น๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ๐น๐ฒ๐ https://cappa.dk/products/sancerre-amazing-masson-blondelet-loire-frankrig-2022
ย ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฌ ๐ฃ๐ผ๐๐ถ๐น๐น๐-๐๐๐บ๐ฒฬ, ๐ฃ๐ถ๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ฒ ๐ฑ๐ฒ ๐ฃ๐ถ๐ฒ๐ฟ๐ฟ๐ฒ, ๐ ๐ฎ๐๐๐ผ๐ป-๐๐น๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ๐น๐ฒ๐ https://cappa.dk/products/les-pierres-de-pierrepouilly-fume-masson-blondelet-loire-2020ย
๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ต ๐ฃ๐ผ๐๐ถ๐น๐น๐-๐๐๐บ๐ฒฬ, ๐ฑโ๐ข๐ฟ ๐๐ถ๐ฎ๐บ๐ฎ๐ป๐ ๐ ๐ฎ๐๐๐ผ๐ป-๐๐น๐ผ๐ป๐ฑ๐ฒ๐น๐ฒ๐ https://cappa.dk/products/d-or-diamant-pouilly-fume-masson-blondelet-2019ย
ย
Cappa Vin
-ย Kรฆrlighedย til drueย , jordย ย og naturย