โ€œ๐—๐—ฒ๐—ด ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ, ๐—ฑ๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ ๐˜€๐—บ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ ๐˜€๐—ฎฬŠ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ - ๐—ท๐—ฒ๐—ด ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ณ๐—ฎ๐—ป!โ€ ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

โ€œ๐—๐—ฒ๐—ด ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ, ๐—ฑ๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ ๐˜€๐—บ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ ๐˜€๐—ฎฬŠ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ - ๐—ท๐—ฒ๐—ด ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ณ๐—ฎ๐—ป!โ€ ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

30, Aug 2023

Sรฅdan lรธd udsagnet fra restaurantchefen pรฅ ๐— ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป ๐—ฅ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜ ๐—ฆ๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜€, Marc Tewodros, da vi sammen bevรฆgede os gennem vinene fra Masson-Blondelets univers.

ย Vi nรธd vinenes aromaer sammen med den smukkeste udsigt udover havet, skoven og Mols pรฅ 11. sal i Restaurant Substans pรฅ Aarhus ร˜, hvor der til dagligt fremtrylles smagsoplevelser ๐—ถ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ธ๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ.๐Ÿ†

ย Nรฅr ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฐ med sin ๐˜๐—ฟรฆ๐—ป๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ปรฆ๐˜€๐—ฒ ๐—ผ๐—ด ๐˜€๐—บ๐—ฎ๐—ด๐˜€๐—นรธ๐—ด blev forbavset over Masson-Blondelet, er det, fordi Sauvignon Blanc som bekendt ofte har en kant af hyldeblomst ๐ŸŒผ og noter af kattepis.
Men selvom vinene fra Masson-Blondelet ogsรฅ er lavet pรฅ ren Sauvignon Blanc, er der helt andre noter og karakteristika i spil:
Det er kompakt, ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ธ ๐—ณ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐˜ og stenet mineral. Vinene er fรธrst lidt sky, og en smule tilbagelรฆnet, men samtidig kan man mรฆrke det vibrerende liv og den energi, der ligger indenunder og venter pรฅ at blive frigivet og forlรธst.

ย Vinene starter venligt og ๐—ถ๐—บรธ๐—ฑ๐—ฒ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ, hilser forsigtigt pรฅ, viser nogle af sine attributter, sรธdmefulde frugt og ๐—ณ๐—น๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐˜ ๐—ปรฆ๐˜€๐—ฒ, det hele i stor balance. Noterne af mineral, salt og ๐—ธ๐˜ƒรฆ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป ligger der tydeligt - som et lรธfte og en bebuder om, at der nok er mere i vente. Efter lidt tid i glasset har vinen fรฅet mere mod og begynder at vise sig frem.๐Ÿ’ƒ๐Ÿผ

ย Fรธrst kommer der noter af den let sรธdlige saft fra en ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ธ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป og sprรธd รฆrtebรฆlg, der poppes mellem ens fingre - grรธn, men saftig og sรธdlig grรธn, ikke stram og grรธn. Mineralet bevรฆger sig over mod sten, stรธvet pulveriseret sten, sรฅ bliver den til flintet rรธg og sรฅ til forsigtig bรฅlrรธg. Ikke der, hvor man stรฅr lige ved bรฅlet og fรฅr det hele i hovedet, men mere der hvor man befinder sig et stykke vรฆk, blandt trรฆerne, og blot kan fornemme rรธgen ๐—ณ๐—ฟ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜ ๐—ณ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฎฬŠ๐—น.

Det hele er balanceret af en perfekt afmรฅlt mรฆngde af frugt med diskrete aromaer af รฆble, ๐—บ๐—ผ๐—ฑ๐—ป๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐˜€๐—ฏรฆ๐—ฟ, moden pรฆre, en smule IPA og til sidst salmiaklakridspulver og en god portion syre.ย โš–๏ธ

ย Vil du lรฆse mere om de tre vine, som ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฐ og jeg smagte den eftermiddag, sรฅ fรธlg linkene her:

ย ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ ๐—ฆ๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ ๐—”๐—บ๐—ฎ๐˜‡๐—ถ๐—ป๐—ด, ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ป-๐—•๐—น๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜ https://cappa.dk/products/sancerre-amazing-masson-blondelet-loire-frankrig-2022

ย ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฌ ๐—ฃ๐—ผ๐˜‚๐—ถ๐—น๐—น๐˜†-๐—™๐˜‚๐—บ๐—ฒฬ, ๐—ฃ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ, ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ป-๐—•๐—น๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜ https://cappa.dk/products/les-pierres-de-pierrepouilly-fume-masson-blondelet-loire-2020ย 

๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿญ๐Ÿต ๐—ฃ๐—ผ๐˜‚๐—ถ๐—น๐—น๐˜†-๐—™๐˜‚๐—บ๐—ฒฬ, ๐—ฑโ€™๐—ข๐—ฟ ๐——๐—ถ๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐˜ ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ผ๐—ป-๐—•๐—น๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜ https://cappa.dk/products/d-or-diamant-pouilly-fume-masson-blondelet-2019ย 

ย 

Cappa Vin

-ย Kรฆrlighedย til drueย ๐Ÿ‡, jordย ๐ŸŒŽย og naturย ๐ŸŒฑ