Bodegas Briego, Ribera Del Duero, Spanien

Bodegas Briego, Ribera Del Duero, Spanien

Briegos vine besidder stor harmoni, personlighed og struktur. Samtidig med at vinene har en stor krop, muskler, mange lag og dybde, så har de noget elegant over sig, en præcision og finesse, som nogle beskriver som en næsten Burgundisk elegance.
Vinene kan uden problemer nydes i en ung alder, og samtidig har de en utrolig holdbarhed: Deres Fiel bliver uden problemer 20-30 år gammel.

I 1988 overtog de tre brødre Gaspar, Javier og Fernando Benito Hernando deres fædrene gård og igangsatte en gennemgribende renovering af gård og marker. Samtidig tilkøbte de udvalgte marker efter en større research af markernes terroir.

I dag har brødrene marker på flere forskellige lokationer på højsletten lidt øst for Valladolid, med forskellig terroir og personlighed. I Curiel har de marker i 700 m højde, primært med sand og kisel, og i Penafiel har de marker i 780 m højde med sand og lerjord. I Fompedraza ligger markerne helt oppe i 910 m højde over havets overflade, og her er jorden karry og indeholder kalksten og sand. de forskellige terroir giver forskellige personligheder til vinene, og det giver ønologen Fernando Benito Hernando flere strenge at spille på.
De høje dyrkningshøjder giver køligere nætter og længere vækstperiode, hvilket giver druerne en roligere vækst og bedre tid til at udvikle forfinede aromaer.

Briego arbejder kun med druer fra egne marker og stort set kun med Tempranillo. Briego betyder “kamp” på lokal dialekt. Dette er symbolet på de tre Benito Hernando brødres daglige arbejde i den lille by Fompedraza lidt udenfor Penafiel. Kampen i vinmarken, kampen for det gode og ægte resultat, kampen for at bevare og viderebringe deres vinmæssige arv - Tempranillo.