Paul Ginglinger, Eguisheim, Alsace, Frankrig
Paul Ginglinger, Eguisheim, Alsace, Frankrig

Paul Ginglinger, Eguisheim, Alsace, Frankrig

Paul Ginglinger er grundlagt i 1610, og siden år 2000 er det 13. generation i lige linje, Michel Paul Ginglinger, der har drevet domainet. Michel har sin ønolog-uddannelse fra blandt andet Armand Rousseau i Givry-Chambertin, Bourgogne, og fra Lanson Champagne.

Vingården har 12 hektar fordelt på små lieu-dit rundt på vestsiden af Eguisheim, herunder nogle små lokationer på de to legendariske Grand Cru-marker Pfersigberg og Eichberg. Det er kun fra vingårdens egne besiddelser, at der bruges druer til de 15 vine, som vinhuset laver.
En lille højkvalitets produktion på samlede 80.000 flasker om året. Huset opkøber altså ikke druer eller blanding fra store områder - de arbejder udelukkende med druerne fra det lokale terroir, og hvert terroir vinificeres separat. Af samme grund besidder hver af Paul Ginglingers vine stor personlighed, præcision og elegance.

Tre ord, der beskriver Michel og hans vine: Grundighed, nidkærhed og præcision.

Michel er vinmager på domainet. Han er ekstremt dedikeret, ordentlig og sirlig, hvilket afspejles i hans vine. Som et eksempel på Michels seriøsitet og nidkærhed laver han kun vintage cremant’er (hvor alle druerne kun kommer fra én årgang). Hans to cremant’er ligger flere år på bundfaldet, inden de degorgeres, selvom der ifølge lovgivningen kun er krav om ni måneder. De bærer begge to degorgerings-datoen på flasken.

Alle hans vine har høj syre, er tørre og er næsten alle gæret helt ud til tæt på 0 gram restsukker. Alligevel fremstår de enormt frugtige, imødekommende og er ikke stramme. Det skyldes Michels konstante higen efter perfektion, det rene udtryk af druen og det terroir, den er vokset i. 

Robert Parker siger det præcist:

Robert Parker’s WineAdvocate

«I highly recommend to test these wines which are clear, straight and terroir-driven, powerful and vivacious wines of consistently excellent quality. Not the worst thing: their prices are enormously attractive!»

Alle vinene fra Paul Ginglinger er certificeret økologiske.