Raymond Usseglio, Chateauneuf du Pape, Frankrig

Raymond Usseglio, Chateauneuf du Pape, Frankrig

I 1931 udvandrede Francis Usseglio fra Piemonte i Italien og slog sig ned i Chateauneuf, hvor han tog arbejde på en vingård. Det lykkedes ham at købe et stykke skov, hvor han fældede træerne og anlagde sin første vinmark. Francis fik to sønner, Raymond og Pierre, og efter Francis’ død opstod to nye domainer, Raymond Usseglio og Pierre Usseglio.

I dag drives domainet Raymond Usseglio af Raymonds søn, ønolog Stephane Usseglio.

Stephanes stil og tilgang til vin er fantastisk. Hans vine besidder så meget sjæl, at de nærmest er modsætningsfyldte: De er både elegante, ranke, saftige, bløde, velpolerede og har kant, og på samme tid er de kompakte, fulde af styrke, pakket med smag, mørke bær, peber, lakrids og en tæmmet vildskab. Alligevel tipper de aldrig over og bliver vulgære og tunge - de har altid deres saftighed og flyvske lethed.

Stephanes hoveddrue og vinmæssige arv er Grenache, og de fleste af hans vine har en markant hovedvægt på denne drue. Og hvilken arv! Mange af hans vinstokke er 60-70 år gamle, og de ældste af hans Grenache-stokke er over 120 år gamle og blev plantet 1901.

 Alle Usseglios vine er certficerede økologiske og biodynamiske.