Forster, Nahe, Tyskland

Forster, Nahe, Tyskland

Weingut Forster ligger i Nahe-regionen i den lille sydtyske landsby Rümmelsheim, 60 km sydvest for Frankfurt og 20 km fra Mainz. Forster er en familie-producent, der går tilbage til midten af 1700-tallet, og i dag er Johannes Forster 8. generation i familien, der vinmager på gården.

Vingården har godt 22 hektar og frembringer ca. 100.000 flasker om året, fordelt på ca. 22 forskellige vine og naturligvis udelukkende på druer fra egne marker.

Nahe er kuperet, bakkerne er stejle, og klimaet er tørt og regnfattigt. Det tørre klima er en fordel, når man skal lave kvalitetsvin, da det giver en længere modningsperiode og skaber mere komplekse og aromatiske vine.
De stejle bakker giver ly og skærmer for kraftig regn og ødelæggende storme. Det tørre klima er godt for vinstokkene, for det tvinger dem til at ’arbejde for føden’.

Forster arbejder økologisk og arbejder med kompost, hvilket giver et tykkere humus-lag (det organiske materiale i jorden). Et tykt humus-lag har flere fordele, da det kan indeholde meget mere vand og samtidig modvirker udvaskning af salte og mineraler.

Forster laver formidable vine, deres hovedrue er Riesling. Deres vine er læskende og syredrevne. De er komplekse med flot balance, godt bid, god nerve og en vibrerende afmålt og elegant citrus og syre.

Alle Forsters vine er certificeret økologiske, og vingården har været det siden 1994.